Кой носи Розетата

Скъпи приятели и уважаеми клиенти,

Розетата от Плиска е не само една от най-старите Български исторически находки, но и единственият древноБългарски артефакт с огромна и необяснима, почти мистична сила.

Уникалната форма и тайнствените знаци на медальона грабват въображението от пръв поглед и това е причината Розетата да бъде толкова харесвано и предпочитано украшение.

Днес хиляди Българи – мъже и жени, носят с гордост седемлъчевата Розета. Сред онези, които притежават медальона, има хора от различни социални групи, с различни професии, култура, възпитание и вярвания. Независимо дали живеят в България, в Европа, Америка, Австралия или някъде другаде, общото между всички е Българският им корен и живата памет за великите ни предци.

Рок група „Епизод”, археологът Николай Овачаров, участниците в „Сървайвър” и световноизвесният астролог Гал Сасон са едни от най-познатите, но те са само малка част от онези, които носят медальона.
Българската експедиция, която изкачи Елбрус* (5642 м.) през 2004 г., остави Розетата на върха, а участниците в експедицията до Тибет през 2006 година подариха копие на оригиналния медальон на Далай Лама.

В наши дни Розетата се ползва и от редица неправителствени организации, фондации, исторически дружества и клубове… Ето защо с основание можем да кажем, че тя и знакът IYI са едни от най-познатите символи от Българската история.

Присъединете се и Вие към нас и станете част от историята.

* връх Елбрус се намира в република Кабардино-Балкария в Руската федерация.