За нас

НАЧАЛОТО 

Беше някъде около 2000-2001 година, когато за пръв път видях Розетата от Плиска. Или по-точно нейно копие... Голяма, почти колкото подложка за чаша, грубо изработена от месинг, Розетата на този човек от улицата, не беше никак красива. Но дори в тази грозна и некачествена Розета, висяща на метален синджир, имаше нещо, което прикова погледа ми и ме накара да се заговоря с притежателя й.
По-късно разбрах, че това е силата и величието на предците ни, които подсъзнателно усещаме, когато се докоснем до този най-Български артефакт!

Човекът беше сговорчив и дълго ми разказваше за произхода, за енергията на седемте лъча... Още докато разговаряхме, разбрах, че искам да имам и аз такъв медальон! Но това не беше никак лесно, защото медальонът на човека беше самоделка и нямаше откъде да се поръча.

През следващите няколко месеца доста се постарах да проуча как изглежда оригиналът, както и къде бих могъл да поръчам копие за себе си. Писах на Археологическия музей с питане за големината, за ориентацията на руните, за вида на материала. Отговорът отне известно време, както се досещате, но в крайна сметка получих достоверна информация относно всичко, което ме интересуваше.

ЗАЩО ПРЕДЛАГАМЕ РОЗЕТАТА

Когато имах всичко, което ми трябваше, за да си изработя правилна Розета, започнах да търся кой да ми я направи. Но задачата се оказа по-трудна, отколкото очаквах... Онези, които се наемаха да произведат една бройка, не задоволяваха изискванията ми за качество, а онези, които можеха да произведат качествен медальон, искаха да поръчам количество... В този момента ми светна, че и други биха искали да притежават Розетата, а няма откъде да я вземат.

Така се роди идеята да произвеждаме Розетата от Плиска. Днес екипът ни е обновен и подмладен, но работим със същото внимание и уважение към историята!
Вече предлагаме над 30 модела от стомана, сребро и злато. В страницата ни www.rozeta.bg ще намерите медальони, гривни, обици, чаши, тениски и т.н.

Всичко, което намерите в нашата страница, е изработено със старание, с вглеждане в детайлите и любов към България! Това е скромният ни принос към историята на великия ни народ!

Приятно разглеждане и късмет!