Вашите въпроси

ЗАЩО НАШИТЕ РОЗЕТИ, А НЕ ДРУГИ?
– Защото само нашите Розети пътуват до гроба на кан Кубрат в село Малая Перешчепина (днешна Украйна), където се зареждат с енергия, преди да ги пуснем за продажба.
– Защото само ние обръщаме внимание на детайлите и всяко отклонение от високите ни стандарти се отстранява без компромис.
– Защото идеята за медальон "Розетата от Плиска" е наша и само ние притежаваме патентните права за производство и разпространение. Ние сме автори на този проект, чието начало поставихме преди 20 години.

КАК ДА СМЕ СИГУРНИ, ЧЕ ЗАКУПЕНИТЕ БИЖУТА НАИСТИНА СА ИЗРАБОТЕНИ ОТ ЗЛАТО И СРЕБРО?
Всеки от нашите сребърни и златни артикули е маркиран с ДВА печата.
Единият указва чистотата на благородния метал, а другият е държавният печат на Българската митница, доказващ произхода на материала.

ИМАТ ЛИ ЗЛАТНИТЕ ИЗДЕЛИЯ СЕРТИФИКАТ ЗА КАЧЕСТВО?
Да, всяко изделие от злато има приложен сертификат, в който е описано името на закупеното от вас бижу, неговия състав (проба) и точен грамаж.

КОЛКО ЗДРАВИ СА РОЗЕТИТЕ?
При изработването на Розетите сме се постарали да постигнем баланс между дебелината на изделието, естетиката на модела и неговата стойност.
Целта ни беше крайният продукт да бъде максимално здрав, без това да се отрази на неговата красота и цена.
В този смисъл при нормална употреба, на разумна цена вие получавате здраво и красиво изделие, произведено в България от Български майстори.

МОГА ЛИ ДА ВЪРНА ЗАКУПЕН АРТИКУЛ?
Да, можете! Условията за връщане на закупен артикул са посочени подробно тук.

ПРАВИТЕ ЛИ ДОСТАВКИ ЗА ЧУЖБИНА?
Да, правим доставки за чужбина. Можем да изпратим избрания от вас продукт независимо в коя част на света се намирате.
За нас това е удоволствие, защото знаем, че с нашите Розети ние ви изпращаме и едно късче от България.
Стойността на всяка доставка е различна и се определя от теглото, обема и страната, до която ще пътува. Затова вие избирате, а ние правим справка, след което ви информираме за точната сума, която ще платите за доставка. Обикновено сумата за доставка е не повече от 4-5 евро.
 
ПО КАКЪВ НАЧИН ПРАЩАТЕ ПОРЪЧКИТЕ ЗА ЧУЖБИНА?
Пратките изпращаме с „Български пощи”, а те след напускането на страната предават пратката на чуждестранните пощи. Всяка пратка има номер за проследяване, който ние ви предоставяме, и така във всеки момент можете да проверите къде се намира тя.

ЗА КОЛКО ДНИ ПРИСТИГАТ ПРАТКИТЕ В ЧУЖБИНА?
Обикновено пратките пътуват около 10 дни. В редки случаи пътуването отнема малко повече. Затова препоръчваме да пресметнете един по-дълъг период за доставка, ако желаният от вас артикул е за конкретна дата или повод. 

КАК МОГА ДА ПЛАТЯ ОТ ЧУЖБИНА?
Заплащането на избрания от вас артикул можете да заплатите по:
– Банков път
– PayPal
– Еконт (като паричен превод чрез ваш познат или роднина в България)

КУПИХ СИ РОЗЕТА ОТ СРЕБРО, НО СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ МЕДАЛЬОНЪТ МИ СТАНА ЧЕРЕН! ЗАЩО? 
Среброто е необикновен метал, който е изключително чувствителен към състоянието на организма. При промени или проблеми в тялото среброто реагира незабавно.

Възможно е почерняването да е следствие на обикновено физическо натоварване, при което отделянето на пот се е повишило. В потта освен соли има и аминокиселини. Под въздействието на съдържащата се в аминокиселините сяра, среброто почернява.

Хормоналните промени в организма може също да са причина за почерняването на медальона Ви. Това е така, защото промените от хормонално естество могат да доведат до повишено потене и отделяне на кожна мазнина. Най-много мастни жлези са разположени върху гърдите.

Почерняването може да е свързано с „хормонални бури“, които се наблюдават, например, при бременните. При някои заболявания се наблюдава усилена работа на мастните жлези, което се "улавя" от среброто. 

Съществува мнение, че потъмняването на сребърните украшения говори за недостатъци в работата на черния дроб и бъбреците. Ако почерняват накити само на определени участъци от тялото, следва сериозно да се замислите за локални проблеми с ендокринната система.

При стрес и силни емоционални натоварвания киселинността на кожата се променя и това също може да доведе до почерняване на Розетата.
Среброто почернява и от натрупване на отрицателна енергия в организма. 

Почерняването на среброто може да бъде причинено и от безобидна промяна на химическия състав или влажността на въздуха. Възможно е да сте били на място с повишено съдържание на сероводород във въздуха или почвата.

Но все пак, ако Розетата Ви е станала черна, препоръчваме да обърнете внимание преди всичко на Вашето здравословно и емоционално състояние. Дори при липса на болезнени симптоми се консултирате с лекар.